ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΣΑ

Σήμερα 11.02.2011 συνάδελφοι από την Αθήνα αφού ολοκληρώσαμε την πορεία προς τη Βουλή με συναδέλφους της Περιφέρειας αποφασίσαμε την κατάληψη του κτιρίου του ΔΣΑ για να λειτουργήσει το κέντρο αντιπληροφόρησης εναντίον της επίθεσης που δέχονται και οι δικηγόροι μέσω του νομοσχεδίου για το λεγόμενο άνοιγμα του επαγγέλματος.

Γιατί αυτό το Κτίριο, αυτός ο Σύλλογος, δεν είναι φέουδο μιας ηγεσίας που επιβάλλει το νόμο της σιωπής και της απεργοσπασίας όταν όλη η κοινωνία συμμετέχει στους αγώνες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της.

Η ηγεσία του ΔΣΑ κρύβεται πίσω από τις εκλογές και διευκολύνει την κυβέρνηση να επιτελέσει τα επιθετικά σχέδια της εναντίον όλης της κοινωνίας που και εμείς είμαστε ενεργό κομμάτι της.

Προσπαθεί να εμφανίσει τους αγωνιζόμενους δικηγόρους της Περιφέρειας σαν τους τρελλούς του χωριού, σαμποτάρει τις μαζικά συμμετοχικές διαδικασίες των δικηγόρων όλης της χώρας, σπέρνει τη διχόνοια και λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονομεύοντας τη συνολικοποίηση του Αγώνα.

Θέλει να μην αποκαλυφθούν τα πραγματικά τους σχέδια.

Ότι το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος σημαίνει:

– Φθηνές δικηγορικές υπηρεσίες για τις Τράπεζες και τις Ασφαλιστικές Εταιρίες και απρόσιτες για τον πολίτη και τον εργαζόμενο.

– Στρατιές ανασφάλιστων και υποαμειβόμενων δικηγόρων για τις ορέξεις των μεγαλοδικηγορικών εταιριών.

– Αποκλεισμό των πολιτών των χαμηλών εισοδημάτων από την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαιοσύνη για λίγους και εκλεκτούς.

– Αύξηση του κόστους των δικηγορικών υπηρεσιών σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος του Μεγάλου Κεφαλαίου, των Τραπεζών και των Κατασκευαστικών.

– Υποβάθμιση του δικηγόρου σε έμπορο – φοροεισπράκτορα αντί για υπερασπιστή του πολίτη και του εργαζόμενου.

 

Το νομοσχέδιο ΤΩΡΑ ψηφίζεται.

Σπάμε την ομερτά της ηγεσίας του ΔΣΑ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δικηγόρους όλης της Ελλάδας.

ΓΙΑΤΙ ηττημένοι δε θα είναι λίγοι βολεμένοι αλλά μια ολόκληρη κοινωνία που στενάζει κάτω από τη βάρβαρη επίθεση εναντίον των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων κάτω από τις εντολές της κυβέρνησης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Δυστυχώς δε μας δόθηκε άλλο μέσο να εκφράσουμε την άποψή μας γιατί από τον Ιουλίο του 2010 δεν έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ. Επειδή το μόνο μας όπλο είναι η μεταξύ μας άτυπη επικοινωνία που μας έφερε σήμερα εδώ να ακολουθούμε τους Συλλόγους της Περιφέρειας στην κινητοποίησή τους. Επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές και να αποφασίζει η επίσημη συνδικαλιστική ηγεσία του ΔΣΑ παρακάμπτοντας μας.

Σήμερα παρακάμπτουμε εμείς την ηγεσία και μαζευόμαστε εδώ, στην έδρα μας, τα γραφεία του ΔΣΑ και καλούμε τους συναδέλφους μας σε συμμετοχή στην κατάληψη, προσυγκέντρωση στο ΔΣΑ στις 10:00 αύριο το πρωΐ με σκοπό την πορεία προς το κτίριο Λέδε (Αχαρνών 29) και την παρέμβαση μας στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και σε νέα συνέλευση της κατάληψης μετά το πέρας της Ολομέλειας στα γραφεία του ΔΣΑ με θέμα την Αποχή και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της υπόλοιπης Ελλάδας από τις εργασίες μας ενόψει της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που θίγει εμάς, τη δικαιοσύνη και τους συμπολίτες μας και την εν γένει κλιμάκωση των δράσεων μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Δικηγόροι Αθηνών

Δικηγόροι λοιπών Συλλόγων